אחת מההמצאות הגדולות של המאה ה-20 היא חתימה דיגיטלית. זוהי למעשה קובץ מוצפן המוצמד למסמך. מטרת החתימה הדיגיטלית היא להוכיח אותנטיות של מסמך דיגיטלי חתום. כאשר אדם כלשהו חותם באופן דיגיטלי על מסמך או טופס דיגיטלי, אין אפשרות לשנות או לזייף את חתימתו. בכך מקבל המסמך יכול להיות בטוח כי המסמך מאומת, בעוד שהחותם אינו יכול להכחיש את חתימתו. לחתימה הדיגיטלית תפקיד חשוב בכל הקשור לאבטחת מידע והיא אחת מהדרכים להילחם בזיוף של מסמכים והתחזויות.
החתימה הדיגיטלית הוא תוצר של טכנולוגיה הנקראת PKI-Public Key Infrastructure. הטכנולוגיה מבוססת על הצפנה של שני מפתחות א-סימטריים: מפתח ציבורי ומפתח פרטי. המפתח הציבורי מופץ לנמענים בעוד שהמפתח הפרטי נמצא בשליטת בעל החתימה והוא סודי. המפתח הפרטי משמש לחתימה והמפתח הסודי משמש לאימות. החתימה הדיגיטלית הנפוצה ביותר היא Digital Signature Algorithm (בתרגום מאנגלית: אלגוריתם חתימה דיגיטלית). חתימה זו הוצעה לראשונה על ידי המכון האמריקאי הלאומי לתקנים וטכנולוגיה בשנת 1991, ושנתיים לאחר מכן היא אומצה על ידי ממשלת ארצות הברית כתקן פדרלי לאימות מסמכים. האלגוריתם הזה משמש מדינות רבות ברחבי העולם ביניהן גם ישראל.
לפי חוק החתימה האלקטרונית בישראל, ישנם שלושה סוגים של חתימה אלקטרונית:
- חתימה אלקטרונית הכוללת סימן אלקטרוני כמו תוכנה, סריקה של חתימה ידנית או סימן המופק באמצעות עט דיגיטלי.
- חתימה אלקטרונית מאושרת – זוהי חתימה מאובטחת המגיעה יחד עם תעודה אלקטרונית שמונעת הכחשה של החותם ומאפשרת לאמץ את תוקף החתימה.
- חתימה אלקטרונית מאובטחת – חתימה שמאפשרת לזהות כל שינוי שנעשה בתוכן המסמך או בחתימה.
כיום, חברות רבות משאירות מאחור את החתימה הידנית, ועובדות במקום זאת עם חתימה דיגיטלית. בעזרת חתימה זו ניתן לאבטח את המידע הנמסר על ידי הלקוח, לאמת את הטופס הדיגיטלי עליו הוא חותם וכן למנוע הכחשה מצידו על כך שחתם. מערכת הטפסים הדיגיטליים Sogomatic מאפשרת לכם לשלוח טופס דיגיטלי ללקוח במהירות, ולקבל ממנו בחזרה את הטופס חתום באמצעות חתימה דיגיטלית. כך תוכלו להעניק ללקוחות שלכם חווית שירות בטוחה ומתקדמת, להפוך את תהליכי העבודה ביניכם לבין הלקוחות ליעילים ומפוקחים ולהגביר את רמת האבטחה בארגון שלכם.